HOME CONTACT

contact

"Scheiden in dialoog, en andere moeilijke gesprekken" is de bemiddelingspraktijk van Hilde Floridor. Zij is master in de criminologie en volgde de opleiding "bemiddeling in familiezaken" aan de K.U.Leuven.

 

Adres: Halensebaan 49

            Diest

Telefoon: 014/54.40.30
Gsm :     0476/28.09.25

Email: info@scheidenindialoog.be

 
Het kantoor ligt op 5 min. rijden van afrit 25/E314 te Halen.

 

plan

 
Ruime parking achter het gebouw.

© 2018 SCHEIDEN IN DIALOOG

WEBDESIGN-BB

 

 

 

 

wat is de meerwaarde van bemiddeling ?

  

 


Bemiddeling is een methode om geschillen, van welke aard ook, op te lossen. De bemiddelaar lost het geschil echter niet op, dat doen jullie, maar met zijn hulp. Dit is het grote verschil met de rechtbank: hier geven de partijen het geschil uit handen, en moet de rechter een vonnis vellen op basis van strijdargumenten. Onnodig te zeggen dat vaak geen enkele partij gelukkig is met de uitkomst. Ook de wetgever is zich daar van bewust, en promoot bemiddeling als een aan te bevelen alternatief voor de rechtsgang (zie bijlage).

Als jullie kiezen voor bemiddeling, gaan jullie op zoek naar een overeenkomst die jullie beide recht doet. Dit bereiken jullie door met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. De bemiddelaar zorgt dat daarbij ieders belang aan bod komt en de nodige aandacht krijgt bij het uittekenen van de afspraken. Zo komen jullie tot een overeenkomst die voor jullie beide aanvaardbaar is, en dus sowieso voor minder conflict in de toekomst zorgt. Dit komt iedereen ten goede. Vandaar dat bij scheiding, bemiddeling een goede keuze is, met de beste garanties voor de toekomst. Lees meer

Jullie zijn uniek, en jullie overeenkomst dus ook!

 

 

 

logo