HOME CONTACT

contact

"Scheiden in dialoog, en andere moeilijke gesprekken" is de bemiddelingspraktijk van Hilde Floridor. Zij is master in de criminologie en volgde de opleiding "bemiddeling in familiezaken" aan de K.U.Leuven.

 

Adres: Halensebaan 49

            Diest

Telefoon: 014/54.40.30
Gsm :     0476/28.09.25

Email: info@scheidenindialoog.be

 
Het kantoor ligt op 5 min. rijden van afrit 25/E314 te Halen.

 

plan

 
Ruime parking achter het gebouw.

© 2018 SCHEIDEN IN DIALOOG

WEBDESIGN-BB

 

 

 

 

wat mogen jullie van de bemiddelaar verwachten ?

  

 

Op de eerste plaats geeft de bemiddelaar jullie zorg en steun. Hij luistert naar jullie, velt geen oordeel, kiest geen partij. Hij staat ieder van jullie bij, structureert het gesprek en bevordert jullie communicatie.

Het is zijn taak om de belangen van alle partijen aan de oppervlakte te brengen en te bewaken. De bemiddelaar werkt dus voor jullie beide en zorgt ervoor dat ieders belang even zwaar doorweegt. Indien er kinderen zijn, draagt de bemiddelaar extra zorg voor hun belang.

De bemiddelaar heeft een informatieplicht, zodat jullie goed geïnformeerd kunnen beslissen. Deze informatie betreft zowel de juridische als de niet-juridische aspecten.

Alles wat tijdens de bemiddeling aan bod komt valt onder de zwijgplicht: de gesprekken en documenten zijn strikt vertrouwelijk en mogen niet in een procedure gebruikt worden. Enkel zo kan ieder vrijuit spreken.

Een goed akkoord vandaag, moet morgen ook nog een goed akkoord zijn.  Dit realiseren behoort tevens tot de taak van de bemiddelaar. Daarom zal hij in de gesprekken het lange termijn perspectief niet uit het oog verliezen en jullie ook voldoende tijd geven om alle afspraken rustig te evalueren.

Komen jullie tot een overeenkomst, dan stelt de bemiddelaar de nodige documenten op. Bemiddeling in familiezaken is door de wetgever erkend en geregeld sinds 2005. Hieruit volgt dat de overeenkomst door de notaris kan omgezet worden in een authentieke akte en/of door de rechtbank kan gehomologeerd worden. Zo worden de afspraken afdwingbaar. Lees meer

 

 

 

 

logo